Messerschmitt Bf-109E(Vágó Zoltán)

Gyártó: Academy
Méretarány: 1/72

Többféle makettet építettem már, nekem legjobban a repülők tetszettek meg. Összeraktam már egy angol Spitfire vadászgépet, így már régóta vágytam a híres repülő szintén híres vetélytársára, a német Messerschmittre. A kiválasztott makettet a távol-keleti Academy gyártja, kitűnő minőségben. Négy festési mód közül választhatunk. A matricák (bár sok rosszat hallottam az Academy matricalapjairól) jónak mondhatóak. A legendás Heinz Bar és Helmut Wick 2-2 repülőjéről kapjuk a matricákat. A makett alkatrészei szépen lettek kiöntve, a panelvonalak is jók. A tervrajz szerint 15 féle festék szükséges hozzá, ezeknek egy részét szereztem csak be a Revelltől és a Humbroltól.
A Messer mellé kapunk egy német lánctalpas motort (Kettenkraden) is, ez legfeljebb kísérletezésre használható, 1/72-ben nem valami jó.

Az építés

A pilótafülke összeépítése egyszerű volt, műszerfalból kétfélét kapunk. A két törzsfél jól illeszkedik egymáshoz, a szárnyakkal se akadt probléma. A futóművet nyitottra tervezem, de addig nem kezdem el az építését, míg nem festettem le a gépet. A 4 féle festés közül én Heinz Bar 1940-ben Franciaországban repült vadászáét választottam.

A készülő makett:

                       

           

2005. december 24.

                       

                       


Dobozbontás:

                                   

                       

                       

                       

                       

Vágó Zoltán

Vissza